fbpx

Какво е ново в PowerPoint 2019

Много.

PowerPoint на Microsoft е без съмнение една от най-разнообразните и най-използвани приложения на Office. От помагането на хората да организират графики, статистики, данни и информация, за да помогнат на водещите да предадат информация на аудитория по най-простия и най-визуално привлекателен начин, всички в една точка ще се възползват от PowerPoint.

Има повече от 500 милиона потребители на PowerPoint с над 300 милиона презентации, създадени на ден , използвайки приложението.

Въпреки това, от 1984 г. (когато първото приложение е пуснато на пазара) досега много се е променило по отношение на характеристиките и целта на приложението. Първоначално той беше направен за „мениджъри, професионалисти, работници в областта на знанието и търговци“. Сега приложението е за всички.

И докато основните функции за организиране на презентации все още се използват, много от функциите са подобрени.

Предишната версия беше Office 2016, а до тази традиционна версия Microsoft започна да работи с абонаментна версия, базирана на Office 365. Редовно, те добавяха нови функции към изданието на Office 365 като текстовия маркер, преходите с морфин и др. По принцип, този нов Office 2019 е сумата на Office 2016 плюс всички нови функции на Office 365.

Това са най-новите функции в PowerPoint 2019:

Въведете маркер за текст
Ако сте използвали тази функция в Microsoft Word, тя не е толкова различна в PowerPoint 2019. Намерени в раздела Начало (и под шрифтове), текстът ви дава възможност да подчертаете важните текстове, като промените цвета около текста.

Диаграми на фуниите

Мощен начин за изобразяване на тенденциите, диаграмите на фуниите могат да помогнат да се покаже как данните са се увеличили или намалили в различни зависими етапи. Обикновено те се наричат ​​диаграми на фуниите, защото стойността намалява и формата изглежда като фуния.

Съвет: ако сте потребител на Excel, тази опция също е достъпна.

Преходна морф

Преходите са една от интересните функции на PowerPoint. Може да се използва за ефекти като Honeycomb, Fade, Zoom, Random, Origami, Gallery и така нататък. Ако сте, ще се влюбите в нововъведения Morph ефект.

Съвет: Той се поставя след нормалния ефект и преди ефекта Fade, така че да можете лесно да го намерите.

По принцип, ефектът на морфа се използва, за да анимирате или да направите вашите слайдове или обекти да се движат, сякаш имат живот в тях. Тя може да направи обектите ви по-големи от фона и можете да посочите какво искате да анимирате.

За да използвате морфин ефекта, ще трябва да дублирате слайда, който искате да преобразите. Кликнете върху раздела Преходи и приложите морфинга към дублирания слайд или обект. След това кликнете върху прегледа, за да видите дали ви харесва това, което сте направили.

Мащабиране
Увеличаването винаги е било чудесна възможност да имате наоколо. Не само за PowerPoint презентации, но и за всичко останало.

Новият ефект на Zoom в PowerPoint 2019 е друг чудесен начин да подчертаете презентациите. Можете да видите повече от един – или всички – от вашите слайдове с един поглед и да изберете кой искате да обсъдите или представите.

С Zoom за PowerPoint 2019 можете да преминете от слайд или раздел към друг слайд или раздел на презентацията.

Разделът за мащабиране има три команди, от които можете да избирате, за да изведете различни интересни ефекти.

Резюмето на увеличението
Увеличаването на раздела
Увеличаване на слайда
Премахване на фона на изображението … лесно
С тази нова версия на PowerPoint можете лесно да премахнете фона на изображението. Функцията за автоматично откриване премахва необходимостта да рисувате около формата, която искате да запазите на преден план. Още повече, че можете да рисувате с молив в свободна форма, вместо да използвате прави линии – ограничение, намерено в предишни версии.

Поставете икони и 3D модели
Ако имате 3D модели, които искате да вмъкнете, щракнете върху раздела за вмъкване и върху 3D модели, за да изберете „от файл“.

Ако нямате налични триизмерни модели, но възнамерявате да ги вмъкнете, можете да изберете „от онлайн източници“. Като част от актуализацията има голяма онлайн библиотека, наречена Remix 3D, на която можете да търсите за различни модели.

След като вмъкнете, имате опции за манипулиране на изображението. Можеш:

Наклонете изображението във всяка посока или позиция
Направете изображението по-малко или по-голямо
Завъртете изображението
Подравнете модела на страницата или слайда
Панорамирайте и мащабирайте модела, за да се побере в рамката
Използвайте прехода за преобразуване, за да завъртите или увеличите 3D модела
Можете също да вмъкнете Scalable Vector Graphics или SVG images. Имате опции за редактиране на цвета и текстурата; добавяйте ефекти като сенки, блясък или отражение; и подравняване, завъртане, изрязване или увеличаване на изображението.

Интересното е, че можете също да прикриете SVG изображението във форма и да редактирате частите независимо. Просто щракнете с десния бутон на мишката върху SVG изображението и кликнете върху преобразуване във форма.

Добавете онлайн видео
Потребителите на Mac могат да добавят видеоклипове на живо или онлайн към слайдовете си, без да напускат презентацията. Ето как:

Отидете в YouTube или Vimeo
Потърсете видеоклипа, който искате да използвате.
Точно под видеокартата кликнете върху Споделяне и кликнете върху Вграждане. (Ако не кликнете върху Вграждане, ще копирате грешен код)
Копирайте кода за вграждане на iFrame. (Кодът НЕ трябва да започва с „https“. Това се случва, кликнете отново върху „Вграждане“)
Върнете се в презентацията на PowerPoint.
Кликнете върху слайда, в който искате да добавите видеоклипа.
Кликнете върху раздела Вмъкване и върху „Видео“. След това кликнете върху „Онлайн видео“.
В полето „От полето за вграждане на видеоклип“ поставете копирания код за вграждане и след това щракнете върху стрелката.
Ще видите видео правоъгълник, който можете да преместите и преоразмерите според вашите нужди. Прегледайте видеоклипа.
Можете също да потърсите видеоклипа в YouTube по име и да го поставите в слайдовете си.

Също така можете да изрязвате или изрязвате части от видеоклипа, които не искате. Тази опция е достъпна само за видеоклипове, които сте вмъкнали от компютъра си и са достъпни за потребители на Windows и Mac, въпреки че потребителите на Mac трябва да са в Office 365.

Можете също да отрежете аудио файловете и да изхвърлите части, които не са ви нужни.

Конвертиране във видеоклипове с високо качество
След като запазите презентацията си в .pptx , можете да експортирате файла и да го конвертирате във видео формат. Версията PowerPoint за 2016 г. ви позволява да направите това. В PowerPoint 2019 обаче можете да експортирате видеоклипа си като формат Ultra High Definition (HD) или 4K, който можете да показвате на големи екрани.

Можете също да запазите презентацията си като PowerPoint show (.ppsx ), така че когато хората отворят файла, той се показва в режим на цял екран и презентация. Те започват да виждат презентацията ви веднага

Цифрово управление

Ако имате Повърхностна писалка 4 или цифрова писалка, която поддържа Bluetooth свързаност, можете да контролирате слайдовете и да ги премествате.

Абонамент за новини

* задължителни полета
Позволени канали

Моля изберете начините по които искате да получавате известия от DS IT Academy:

Може да се отпишете от бюлетина по всяко време като кликнете във футъра на получения мейл.

Mailchimp е нашата имейл маркетинг платформа. При кликане на бутон абонирай се, твоя имейл бива записан в Mailchimp. Научи повече за Mailchimp условията за поверителност.