fbpx

Какво ново в последните актуализации на Windows 10

Новите функции в последната актуализация на Windows ще ви помогнат да бъдете по-бързи, да повишите сигурността и да станете по-креативни с Windows 10. С тази актуализация ще бъде по-лесно да свършите нещата с компютъра си и с другите устройства, включително синхронизиране с Android телефони (7.0 или по-нова).

Готови ли сте да започнете? Вижте Получаване на актуализацията на Windows 10 май 2019 г. Ако трябва да знаете за забавянето или пропускането на актуализацията, за повече място, за разрешаването на проблеми с паролите или за друга информация за отстраняване на неизправности, вижте Windows Update: често задавани въпроси или Вашето приложение не работи с Windows 10 .

Забележка

Ако имате ново устройство с Windows 10, отворете приложението Съвети за информация за това как да настроите новото си устройство. За да отворите приложението Съвети, отидете в полето за търсене и въведете „Съвети“.  

 

Поставете от клипборда в облака

В актуализацията на май 2019 г. използвайте клипборда, базиран на облак, за да копирате и поставяте изображения и текст от един компютър в друг. Натиснете Старт бутона и след това изберете Настройки > Система > Клипборд и след това използвайте превключвателите за включване на историята на клипборда и синхронизирането между устройствата . Можете също да използвате Win + V пряк път за лесен достъп до клипборда.

Дайте на вашите приложения лъскав нов облик

Направете вашите приложения да се открояват, като превключите на светъл или тъмен режим. Изберете Старт > Настройки > Персонализиране > Цветове , Под Избери своя цвят изберете Светъл или Тъмен режим.

Добавете емотикони от клавиатурата си

Изразете се обаче и където пожелаете. Натиснете клавиша с емблемата на Windows + период (.) за отваряне на емотикон. Използвайте kaomojis, за да създавате лица с текст и символи – като пунктиране и валута – за да направите изявление. 😉

Автоматично архивирайте ценните си папки

Поддържайте автоматично папките „Документи“, „Картини“ и „Работен плот“ с OneDrive, така че да са защитени, дори ако загубите компютъра си. От дясната страна на лентата на задачите изберете OneDrive > Още > Настройки . В раздела Автоматично запазване изберете Актуализиране на папки и посочете кои папки искате да синхронизирате автоматично.

Донесете опита на Microsoft на телефона си с Android

Отворете приложението Google Play Магазин на телефона си с Android, въведете „Microsoft Launcher“ в полето за търсене и след това го инсталирайте. След като Microsoft Launcher е инсталиран, можете да получите красиви Bing тапети, които се обновяват ежедневно, да синхронизирате документите и календара на Office и други.

Направете показалеца си по-лесен

Ако имате проблеми с разпознаването на показалеца на екрана, направете го по-голямо или променете цвета. Изберете Старт > Настройки > Лесен достъп > Курсор и указател

Уверете се, че нещата на екрана ви са по-големи

За да увеличите само текста на екрана, изберете Старт > Настройки > Лесен достъп > Дисплей , след това регулирайте плъзгача под Make text larger . За да направите всичко по-голямо, изберете опция от падащото меню в „ Направете всичко по-голямо“ .

Използвайте Snip & Sketch за заснемане, маркиране и споделяне на изображения

Екранната скица сега се нарича Snip & Sketch. Отворете Snip & Sketch, за да направите откъс от това, което е на екрана ви или да маркирате и споделите предишно изображение. 

За бързо да вземе за изрезки, стр Рес на  клавиша със знака на Windows + Shift + S . Ще видите, че екранът ви е потъмнял и курсорът ви се показва като кръст. Изберете точка в края на областта, която искате да копирате и щракнете с левия бутон на мишката. Преместете курсора, за да маркирате областта, която искате да заснемете. Областта, която ще заснемете, ще се появи на екрана ви.

Изображението, което сте отрязали, се записва в клипборда ви, готово за поставяне в имейл или документ. Ако искате да редактирате изображението, изберете известието, което се появява след като сте направили изрезката. Snip & Sketch предлага опции за запазване, копиране или споделяне и включва перо, маркер и гумичка, всички с променлива ширина на линията. 

Поставете на пауза актуализации до удобно време

За да забавите временно актуализациите на вашето устройство, отидете на Старт > Настройки > Актуализиране и сигурност > Windows Updateи след това изберете Пауза на актуализации . След като достигнете ограничението за пауза, трябва да получите най-новите актуализации, преди да можете да направите пауза отново.

Нека Microsoft поддържа вашия компютър здрав

Поддържайте устройството си гладко с препоръчани предложения за отстраняване на неизправности, които намират и отстраняват проблеми на устройството ви. За да видите препоръчителните програми за отстраняване на неизправности, отидете на Старт > Настройки > Актуализиране и сигурност > Отстраняване на неизправности,

Абонамент за новини

* задължителни полета
Позволени канали

Моля изберете начините по които искате да получавате известия от DS IT Academy:

Може да се отпишете от бюлетина по всяко време като кликнете във футъра на получения мейл.

Mailchimp е нашата имейл маркетинг платформа. При кликане на бутон абонирай се, твоя имейл бива записан в Mailchimp. Научи повече за Mailchimp условията за поверителност.