Електроника за деца с ARDUINO

Arduino е пресечната точка между програмиране и роботика.

Всичко може да се сглоби и програмира - от умен дом до робот! И ние предлагаме различни модели с много забавления.

1

Продължителност

Всеки модул е по 10 учебни часа (40 минути)

2

Учебни занятия

Присъствено в академия „DSIT Academy”( Комплекс “Виста М”, етаж 3)

Онлайн в Google Meet

3

Подходящ е за даца

Напълно начинаещи, с интерес към програмирането и софтуерa. Необходимо е децата да могат да четат и пишат.

4

Цена на курса

160 лева

5

Кога се провежда?

След като попълните и ни изпратите формиляра за записване, наш администратор ще се свърже с вас на посочения телефон за връзка за уточняване на подробностите относно кога и как да се проведе обучението.

6

За школата

Разполагаме с необходимата техника и софтуер, което е напълно достатъчно децата да работят свободно върху задачите и поставените проекти.
Занятията се провеждат с учител, като всеки курсист има достъп до платформа с учебни материали.
За учеиците, които онлайн провеждат занятията си, трябва да закупят комплект за провеждане на обучението.

Пускане на видеото

Arduino предоставя образователна среда за въвеждане в света на електрониката по много приятен начин.
Комбинират се практически умения със забавление, като лесното и интуитивно програмиране го прави подходящо за начинаещи.

Arduino е италианска платформа за изява на креативни програмисти и инженери по електроника. За да разберем какво точно представлява ардуино, можем да говорим за електронна платка, която съчетава всички необходими компоненти за програмиране на микроконтролера и(нейния процесор) и свързване на различни сензори и мотори към него.

Arduino е чудесен за преподаване на основни умения по електроника, автоматизация и роботика на деца. На базата на тази платформа можете да сглобите робот кола, малка лампа или елементи от интелигентен дом. Програмирането се извършва с помощта на специална Arduino IDE, базирана на C-подобен език, както и на езика Scratch.

Възможности на Arduino?

Въпреки простотата на програмиране и свързване на сензори, платформата може да се използва за създаване на доста сложни проекти чрез комбиниране на алгоритмите на работа на много входно-изходни устройства , интелигентни домове, игрови роботи и дронове. Arduino също е страхотен за проектиране на малки прототипи на различна електроника.

Как провеждаме уроците по програмиране на Arduino?

На фокус в уроците

Класовете по Arduino за начинаещи се фокусират върху изучаването на програмиране и основите на микроелектрониката.
Първия модул не включва сглобяване на модели, но има задълбочено изучаване на електронните компоненти на контролера, решаване на проблеми, поставени от учителя чрез програмиране.

Компоненти на електрониката

Нашите опитни преподаватели ще ги запознаят с електронни части, конструктивни компоненти, микроконтролер, входни устройства (резистор, фоторезистор, променлив резистор, ултразвуков сензор, термистор, контактен ключ) и изходни устройства (сервомотори, светодиоди). Децата ще се научат как правилно да свързват, комбинират и програмират тези елементи за различни задачи.

Визуално блоково програмиране

Програмирането на Arduino за начинаещи се извършва на блоков език. За напредналите по желание включваме и на „истинския“ език за програмиране Arduino Sketch, който използва пунктуация на езика C. Зареждаме и готови библиотеки в програмата. Повечето от часовете по Arduino за деца ще бъдат посветени на програмиране (писане на усъвършенствани алгоритми, логически операции). Например: Първо, децата сглобяват модел според инструкциите на учителя и след това пишат програма за него. - Свързваме два светодиода и фоторезистор (сензор за светлина). Изпълняваме задача по програмиране от учителя, като първия светодиод трябва да светне, ако доближите ръката си до него (става тъмно). Ако махнете ръката си (стана светло), тя изгасва и втората светва. Пример за сложна задача. Когато е светло, светодиодите мигат заедно, а когато е тъмно, започват да мигат последователно.

Коя е най-добрата възраст за започване на обучение?

Минималната възраст за започване на обучение по електроника с визуално блоково програмиране, препоръчана от детските психолози, е от 9 години. Програмите на школата дават възможност за постепенно развитие в годините.

Сформират се малки групи – до 4 деца

Обучението е с практическа насоченост и включва активна работа с преподавател и разнообразни задачи за самостоятелна работа. Групите са малки, за да може учителя да отдели много повече индивидуално внимание към всяко едно от децата. Да се научим да работим в екип като повишаме самочувствието на децата на знаещи и можещи млади хора е приоритет за нас.

70% практически занятия

С решаване на много практически задачи, децата лесно затвърждават получените до момента знания. Използва се програмна среда, чрез която децата създават свои интерактивни истории и анимации.

Необходимо оборудване

Разполагаме с комплектите за провеждане на занятията, а тези който желаят да бъдат онлайн, трябва да закупят от нас необходимите комплекти. Осигуряваме на учениците цялото необходимо оборудване и компоненти за провеждане на обучението.

Грамота за завършен курс

След като курсът завърши и детето представи своя проект пред публика ще получи лична грамота от ДСИТ Академи след всяко преминато ниво на обучението. Тази грамота е доказателство за постижение и усилия, положени за завършване на курса и може да се използва за изграждане на портфолио на ученика.

По какво се различават курсовете по Arduino от курсовете по LEGO?

1. Arduino е платформа с отворен код, този факт предоставя глобални възможности за бързо развитие на потребителската общност. С прости думи, можете да вземете готови идеи на други хора и да ги внедрите във вашите устройства за обучение или създаване на прототипи.

2. Самата платформа Arduino не е конструктор, изисква умения за работа с електрически ток и запояване.

3. Цената на компонентите на Arduino е няколко пъти по-ниска от тази на LEGO.

4. Основната част от тялото на роботите може да бъде изработена от налични материали, което дава възможност за творчество и творчество.

Детето ще научи:

МОДУЛИ ЗА ОБУЧЕНИЕ НА АРДУИНО

За най малките

STEM базирано обучение с проектни занимания.

Визуално блоково програмиране
Подходящо е за деца над 8 години

Умна кола

STEM базирано обучение с проектни занимания.

Визуално блоково програмиране
Подходящо е за деца над 9 години

Умен дом

STEM базирано обучение с проектни занимания.

Визуално блоково програмиране
Подходящо е за деца над 9 години

Закачи и програмирай

STEM базирано обучение с проектни занимания.

Визуално блоково програмиране
Подходящо е за деца над 8 години

Умна ферма

STEM базирано обучение с проектни занимания.

Визуално блоково програмиране
Подходящо е за деца над 9 години

Програмирай с Ардуино комплекти

STEM базирано обучение с проектни занимания.

Визуално блоково програмиране
Подходящо е за деца над 10 години

Запиши се

След като ни изпратите вашата завка, наш администратор ще се свърже с вас за уточнение на детайлите относно провеждането на обучение.

Къде се намираме

STEM-logo
Scroll to Top